Wet n Wild

[Wet n Wild] Mega Last Nail Color in 216B Under Your Spell

Hello readers! ^^ I promised that I will post a review starting yesterday, but it was so hectic yesterday. I got home at almost 7 pm and it was studio day so I felt too tired, I can’t even keep my eyes open to do my assignments T^T sorry for that. I have just finished doing a little of my assignment, and I decided to post a review today because tomorrow will be a crazy day haha So here is one of the reviews that I have promised you! ^^

Halo para pembaca! ^^ Kemarin itu aku ada janji sama kalian kalau aku bakal mulai posting review untuk Wet n Wild mulai kemarin, tapi kemarin aku sibuk banget. Aku sampe di rumah hampir jam 7 malam dan kemarin itu hari studio jadi cape banget, buka mata buat nyicil tugas aja udah susah banget T^T maaf yaaaa. Ini aku baru selesai nyicil tugas, dan aku mutusin buat posting review hari ini soalnya besok bakal gila banget haha Jadi ini salah satu review yang udah aku janjiin ke kalian! ^^

 

Wet n Wild Mega Last Nail Color in 216B Under Your Spell

So that is my bottle of Mega Last Nail Color. The colour looks like a pretty and shimmery dark wine red. It looks pretty in the bottle! Oh, this is kinda off topic but I wish they sent me a bright colour instead of a dark colour like this. Not that I hate dark colours, it’s just because it’s spring time and I don’t really feel like wearing a dark or neutral colours for my nails 😦 But this one is absolutely pretty and I think it looks good on me ^^

Jadi ini nih Mega Last Nail Color punyaku. Warnanya cakep, warna wine red yang shimmering dan agak gelap. Keliatan cakep banget di dalem botolnya! Oh, ini agak OOT tapi sebenernya aku berharap mereka kirimin warna cerah, bukan warna gelap. Bukannya aku ga suka warna gelap, tapi berhubung sekarang lagi musim semi di negara lain, aku jadi ga pengen pake warna-warna gelap di kuku 😦 Tapi warna ini bener2 cakep dan menurutku cocok buatku ^^

 

They have "wet n wild" writing embossed to the glass bottle
They have “wet n wild” writing embossed to the glass bottle

If you look closely on that kinda blurred photo, you can see that they embossed “wet n wild” on the glass bottle. Not a big detail, but I like it πŸ™‚ Also, look at the comparison of the bottle with my hand. It is bigger than Etude House and The Face Shop’s nail polish. A generous amount which I think will last me a couple of years πŸ™‚ It has a tiny metal ball inside theΒ bottle, you can hear it when you shake the bottle. The purpose of the ball is to make sure the polish is evenly mixed (you know, polishes have a kind of oil(?) mix in them which will go to the top most layer of the polish if you don’t use it for a long time)

Kalau diperhatiin di foto yang agak2 blur di atas, keliatan ada tulisan “wet n wild” yang di emboss ke botol kacanya. Ini bukan detail yg wah banget, tapi aku suka πŸ™‚ Terus, liat juga perbandingan dari botolnya sama tanganku. Wet n Wild ini lebih gede ukurannya dari Etude House atau The Face Shop punya. Isinya banyak dan menurutku bisa buat bertahun-tahun πŸ™‚ Di dalem botolnya ada semacam bola kecil dari besi, kedengeran kalau botolnya dikocok. Tujuan dimasukin bola ini biar kuteknya kecampur dengan sempurna (itu loh, kutek kan ada semacam minyak(?) di dalemnya yang kalau kuteknya udah lama ga dipake nanti lapisan mirip minyak itu bisa naik ke atas)

 

The label on the back of the bottle
The label on the back of the bottle

It has 13.5 ml of polish inside, a little less than OPI which has 15 ml, but almost double the amount of Etude House’s regular polish which only contains 7 ml. On the back label they list the important things, like the colour name, their website, the shelf life, barcode, and it says “Toluene and Phthalate Free”. Also a warning for to keep it away from heat and flame.

Isinya 13.5 ml, sedikit kalah dibandingkan dengan OPI yang isinya 15 ml, tapi hampir dua kali lipat dari kutek Etude House yang umumnya cuma 7 ml. Di label belakangnya mereka tulisin informasi penting, misalnya nama warnanya, website mereka, lama penyimpanan maksimal setelah dibuka, barcode, dan ditulis juga “Toluene and Phthalate Free“. Ada juga peringatan buat ga simpen kutek ini di tempat panas dan dekat api.

Pro Manicure Brush? The shape looks unusual~
ManiCurve Pro Brush? The shape looks unusual~

On the top it has a sticker which says “ManiCurve Pro Brush” along with an illustration of the brush shape. To be honest, the brush shape looks kinda unusual to me, because all the nail polish that I have, have this round-shaped brush. This one has a kinda rectangular shaped with curved edges. Let’s see how the real brush looks like!

Di bagian atasnya ada sticker yang tulisannya “ManiCurve Pro Brush” beserta ilustrasi bentuk brushnya. Jujur aja, bentuk brush nya agak aneh buat aku, soalnya dari semua kutek yang aku punya, semuan brushnya berbentuk lingkaran gitu. Yang ini bentuknya agak persegi panjang dengan ujung-ujung yang agak melengkung. Yuk liat gimana bentuk asli brush nya!

The brush shape is soooo different from regular polishes!
The brush shape is soooo different from regular polishes!

This is how it looks like! It’s wide and flat, really different from the usual brush. At first I thought it’s too big for my pinky nails because the nail over there is kinda slim and really curved. But actually this brush shape makes everything easier. I only need 1 swipe for my pinky nails and it is evenly covered! It also makes my application neater than regular brushes, thanks to the curved edges. The density of the brush is nice, it picks up enough products for each application, even for the thumb nail! I’m not exaggerating, you should try it for yourself and you’ll think the same as me ^^

Ini nih bentuk asli brushnya! Brushnya lebar dan pipih, beda banget sama yang biasa. Pertamanya aku pikir ini bakal kegedean buat kuku kelingking soalnya kuku kelingking aku itu kecil dan melengkung banget. Tapi ternyata bentuk brush ini bikin aplikasinya lebih gampang. Aku cuma butuh 1 kali swipe di kelingking dan warnanya udah merata! Biasanya aku butuh 2-3 kali swipe baru warnanya merata. Kutek nya juga jadi lebih rapi karena ujung-ujungnya melengkung. Kepadatan dari brush nya juga bagus, produk yang nempel di brushnya ga kebanyakan dan juga ga terlalu sedikit, cukup buat 1 kali aplikasi, bahkan di jari jempol! Aku bukannya lebay-lebayin, kalian harus cobain sendiri dan kalian pasti mikir hal yang sama ^^

1 coat of Under Your Spell. It looks so ugly LOL
1 coat of Under Your Spell. It looks so ugly LOL

Now that’s how it looks like after 1 coat. It looks so ugly and uneven, I won’t leave the house with my nails like that LOL That is the picture of my right hand nails, which usually I won’t take photo of because it will look so ugly and messy, but you can see for yourself I only do a little mess πŸ™‚ I am right-handed so I found it harder to paint my right hand nails.

Nah itu foto setelah 1 lapis kuteknya. Keliatan nya jelek dan ga rata banget, aku ga akan mau keluar rumah kalau kuku aku seperti itu LOL Itu foto tangan kananku yang biasanya ga akan aku foto karena berantakan dan jelek banget. Tapi di foto itu bisa di lihat sendiri aku cuma agak sedikit berantakan πŸ™‚ Aku ga kidal jadi lebih susah buat aku kutekin kuku tangan kanan.

2 coats of Under Your Spell. See how pretty it is???
2 coats of Under Your Spell. See how pretty it is???

After 2 coats, it looks so pretty T^T I think the colour is a bit off on the picture (or is it my Minam that’s weird? LOL) It looks a little bit more red on direct light. Not a big difference, you’ll still love it πŸ™‚ Above is the picture of my left hand nails. It doesn’t look that much different compared to my right hand, right? I am satisfied with this nail polish ^^ The smell, well Β it smells like regular nail polish. Don’t ever tried smelling it right from the bottle opening though, you’ll burn your nose LOL Oh about the “Mega Last”, I don’t think it lasts that long. I used it for a week and it already chipped one-third way on some nails. But I don’t use top coat, so probably my bad .__.

Setelah 2 lapis kutek, jadinya cakep banget T^T Sepertinya warna nya agak kegelapan di foto itu (atau Minam yang aneh? LOL) Aslinya kalau kena cahaya langsung, sedikit lebih merah. Ga beda jauh banget sih, kalian bakal tetep suka kok πŸ™‚ Foto di atas itu foto tangan kiri ku. Ga keliatan jauh beda dibanding sama tangan kanan kan? Aku puas sama kutek ini ^^ Baunya, yaaa seperti kutek pada umumnya. Jangan pernah coba cium langsung dari botolnya, idung kalian bisa kebakar LOL Oh tentang “Mega Last” nya, menurutku ga tahan lama banget sih. Aku udah pake seminggu dan udah rontok sepertiga di beberapa kuku. Tapi aku ga pake top coat sih, jadi mungkin salah aku juga .__.

Positive sides

  • Great ManiCurve Pro Brush
  • The colour is pretty
  • Toluene and Phthalene Free, which means other polishes have it
  • Not too expensive, IDR 79,000 on their website. I got this for free, though.
  • Has a generous amount of product
  • Fast drying, first coat will be able to dry in 30 secs. While second coat will need 1-2 minutes before you can touch it

Negative sides

  • Smells like regular nail polish. I wish they will try to make it smell more nose-friendly πŸ™‚
  • Not that many colour choices, 9 different colours available. compared to other brands, they still have to add a lot
  • Not really “Mega Last” without top coat. With top coat, maybe it will, maybe it won’t.

Rating :Β β™₯β™₯β™₯β™₯ 4/5

Will I repurchase this? Probably. They have mint colour, but Β I already ordered a mint from Etude House T^T If they have a pretty green colour, maybe I will buy it πŸ™‚

 

Any of you have tried their nail polish? Have a different result than me? Share your thoughts in the comment below ^^ Next Wet n Wild review will be their Juicy Lip Balm! ^^ Please wait for it~ As always, thank you for readingΒ β™₯~

 

Advertisements

6 thoughts on “[Wet n Wild] Mega Last Nail Color in 216B Under Your Spell

  1. cantik warnanya πŸ™‚ will perfectly suits my punk style I guess πŸ˜€
    sherly racun jadi pengen ni kutek hahaha πŸ˜€
    aku jg ga gitu bisa aplikasiin kutek ka tangan kanan jadinya ancur banget, jadi biasanya cumen pake ke tangan kiri hahaha ^^”’

    1. oh it will look pretty for your punk style πŸ˜€
      ayo2 beli hahaha lumayan kan kalau disc 20rb, jadi 59rb hehe :p
      aku kalau kutek doang masih bisa sih, tapi tetep meleber kemana2 haha kalau mau bikin nail art baru deh yg kiri doang haha can I be two handed? T^T

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s