Review

[Bilingual Review] The Bath Box Lemon Muesli Face Mask

Hi guys! Another bilingual review for the month! I’m planning to publish another one next week from this same brand, I hope you’re not sick of it because they have really great products! Okay, on to the review!

Hi guys! Bilingual  review lagi buat bulan ini! Aku berencana buat publish satu lagi minggu depan dari brand yang sama, semoga kalian ga bosen ya soalnya produk mereka emang oke banget! Oke, langsung ke reviewnya!


So as you guys know I was and am struggling with acne and acne scars. I’ve tried a few different sheet masks, wash off masks, and sleeping masks before for my acne problem but none seem to be giving a promising result. But then I found this on Instagram!

Jadi seperti yang kalian tau, aku bermasalah sama jerawat dan bekas jerawat. Aku udah coba beberapa sheet mask, wash off mask, dan sleeping mask buat masalah jerawat aku tapi belom ketemu yang oke. Tapi terus aku ketemu ini di Instagram!

20151223_212833_zpsqga9sn8dLemon Muesli by The Bath Box
Net weight : 30 grams

20151223_212848_zps0n31fq4c

Don’t the packaging reminds you of Lush? I’m dying to try Lush but since it’s not available here, I don’t want to risk the shelf life by pre-ordering it. Also, since this claims to be 100% natural, I decided to try it.

Packaging-nya agak mirip sama Lush, kan? Aku pengen banget cobain Lush tapi karena di sini ga ada, aku gamau ambil resiko shelf life-nya kepotong karena ikut PO. Dan karena Lemon Muesli ini di klaim 100% natural, jadi aku akhirnya nyobain aja.

20151223_212914_zpsih91geiv

What’s better than preservative free products? The downside is, this have shorter shelf life compared to those with preservative. But it’s not really much of a product. With regular use, I think you can finish this tub in 2-4 months?

Apa yang lebih oke dari produk tanpa pengawet coba? Kekurangannya, shelf life-nya lebih singkat dari yang pake pengawet sih. Tapi isinya juga ga banyak banget. Dengan pemakaian teratur, kayaknya ini bisa abis dalam waktu 2-4 bulan.

20151223_212935_zps8dwytmhg

A short description of what they claim the product can do: reduce pimples and control excessive oil. We’ll see to that claim in a while! Also an instruction for best result. I like the consistency of 1:2 ratio.

Penjelasan singkat tentang apa yang mereka klaim bisa dilakukan sama produk ini: kurangin jerawat dan mengontrol minyak berlebih. Kita akan tes klaim ini sebentar lagi! Dan ada juga instruksi buat mendapatkan hasil yang terbaik. Aku sendiri suka konsistensi dari perbandingan 1:2 buat masker berbanding airnya.

20151223_212957_zpsclzj3bns

The ingredient list is on the cap. This container is made of matte black plastic. I love this container! I think I will use this to keep some of my accessories after I finish the tub. I hope I can peel off the sticker without damaging the container. Upcycling idea, anyone?

Bahan-bahannya ada di tutupnya. Tempatnya terbuat dari plastik hitam yang matte. Aku suka banget sama tempatnya! Kayaknya nanti aku bakal pake ini buat simpen beberapa aksesoris aku setelah aku abisin. Semoga nanti stikernya bisa gampang dilepas. Ada ide upcycling?

Ingredients: Avena sativa (Oat) Kernel Meal, Oryza sativa (Rice) Powder, Citrus medica limonum (Lemon) Juice, Solum fullonum (Fuller’s Earth; a variety of kaolin), Citrus medica limonum (Lemon) Oil

img_20151223_215202_zpshjkaqer3

The container comes with a transparent plastic separator lid, which ensures that the powder won’t be flying everywhere when you open it.

Tempatnya dilengkapi dengan tutup plastik bening agar bubuknya ga terbang kemana-mana pas dibuka.

img_20151223_214955_zpslvhhy7xu

The powder is quite finely milled. It’s not super smooth but it doesn’t have chunks either. You can still see fine oat grains in there. As you can see, I’m running low right now.

Bubuknya cukup halus. Ga super halus kayak bedak sih tapi ga ada bongkahan (?) di situ juga. Masih bisa keliatan oat-nya di situ. Seperti yang diliat di foto, punya aku udah tinggal dikit.

20151223_183801_zpsjkowc3h2

I use about this much for a single use and it covers my face evenly. As I said before, I mix it with 1:2 ratio so it’s quite runny. I use normal tap water and it works fine. It mixes easily too! Please don’t mix it too thick or else it won’t stick on your face. Trust me, I mixed it too thick on my first try LOL

Kurang lebih aku pake segini setiap pemakaian dan ini bisa dipake ke satu muaka. Kayak yang aku bilang sebelomnya, aku campur ini dengan perbandingan 1:2 jadi ini agak encer. Aku pake air ledeng biasa dan ga ada masalah. Gampang diaduk juga! Please jangan diaduk terlalu kental atau nanti ga bisa nempel di muka kamu. Percaya deh, aku pertama kali cobain ini aduknya terlalu kental hahaha

20151223_184336_zpsnlomphxn

Sorry for the different lighting The first 2 photo is taken in my bathroom, while the after photo is taken in my bedroom. I tried editing it but I can’t *sigh*. Well, it doesn’t have any crazy difference after application. My face feels cleaner and moist. It’s not drying at all. Please also remember to only use this until it’s HALF DRY. How do you know that it’s half dry?

Maaf karena pencahayaannya lain. Dua foto pertama itu diambil di kamar mandi, dan foto yg AFTER itu di kamar. Aku udah coba edit biar sama tapi ga bisa *sigh*. Well, ga ada perbedaan yang sampe drastis banget sih dalam sekali pemakaian. Muka aku berasa lebih bersih dan lembab. Sama sekali ga bikin kering atau berasa ketarik. Please juga diingat kalo masker ini dipake sampe SETENGAH KERING aja. Gimana cara tau maskernya setengah kering?

20151223_184918_zpsezug0cy4

It changes to a white-ish colour. And it starts to feel a bit tight. My T-zone always feel tighter first, I don’t know why. Maybe I need to apply a bit thicker there.

Warnanya berubah jadi agak putih gitu. Dan mulai berasa agak ketarik. Area T-zone aku selalu berasa ketarik duluan, ga ngerti juga kenapa. Mungkin aku harus pake lebih tebel di situ ya.


So, does this actually do what it claims? The short answer is YES! I use this like 2-3 times a week when I have really bad acne and when I only have this mask. It helps the acne to heal/dry faster. About the oil control, I can say it helps a bit. My forehead is not as oily as before now. It’s still oily, just a little bit less.

Jadi apa ini beneran bisa memenuhi klaimnya? Jawaban pendeknya adalah YES! Aku pake ini 2-3 kali seminggu pas aku lagi ada jerawat yang parah dan pas aku cuma punya satu masker ini doang. Masker ini ngebantu jerawatnya buat sembuh/kering lebih cepet. Buat oil controlnya, aku bisa bilang masker ini sedikit ngebantu. Area dahi aku sekarang ga se-oily sebelumnya. Masih oily sih, tapi udah sedikit berkurang.


Another good thing about this mask is it doesn’t break me out and doesn’t make my face red or anything. It’s just great! I can’t find any bad things to say about this mask. Even the smell. It smells like oatmeal mixed with lemon, like what the ingredients are. It’s not that pleasant for me, I prefer their Surprise face scrub but it’s not bad in anyway. I need a little time to get used to it, though

Hal positif lainnya tentang masker ini adalah dia ga bikin aku break out dan ga bikin muka aku merah atau apapun. Keren deh pokoknya! Aku ga bisa nemuin hal negatif tentang masker ini. Bahkan aromanya. Aromanya itu kayak oatmeal dicampur sama lemon, persis kayak bahan-bahannya. Aromanya ga gitu enak buat aku, aku lebih suka Surprise face scrub mereka tapi ini juga bukan aroma yang ga enak. Aku butuh beberapa waktu buat terbiasa sama aromanya sih.

Positive sides

  • Cheap! IDR 60,000 for 30 grams
  • No chemicals and preservatives
  • Helps reduce acne
  • Reduce excessive oil
  • No fragrance, smells like the ingredients
  • Nice packaging

Negative sides

  • Because this is local homemade product, sometimes they ran out of it and you have to wait until they make this again

Rating : ♥♥♥♥♥ 5/5

Will I repurchase this? DEFINITELY! This really helps my acne problem and being preservative & chemical free means I can use this with any skincare I’m currently using.

 

So the next The Bath Box review post will either be their Surprise face scrub or their Breakfast Porridge. I currently have both and using both along with the Lemon Muesli. Do you have any preference on which one I should review first? I have used the Surprise face scrub longer than the Breakfast Porridge. So if none of you request otherwise, I will review the face scrub first ^ ^

And I’m also planning to review the Kose cleansing oil that I’ve been using all this time next week. Let’s hope everything goes well!

Advertisements

2 thoughts on “[Bilingual Review] The Bath Box Lemon Muesli Face Mask

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s